Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Jero

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Jero is sinds de zomer van 2020 actief als brand manager voor de eiwitstofwisselingsziekten. Omwille van de corona maatregelen heeft hij nog niet zo heel veel persoonlijke contacten kunnen leggen met patiënten die een eiwitarm dieet dienen te volgen omwille van een stofwisselingsziekte. Door de eiwitarme week te volgen, hoopt hij op die manier toch een beter zich te krijgen op hun dagelijks leven. 

jere.jpg

“Ik denk dat ik de theorie na meer dan anderhalf jaar bij Vitaflo wel stilaan onder de knie begin te krijgen. Toch wou ook wel eens ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat voor iemand die een eiwitarm dieet dient te volgen.” Wie bij Vitaflo start, krijgt de kans om alle producten te proeven, dus de smaken van die producten waren voor Jero niet onbekend. “Het is wel steeds even wennen omdat de meeste aminozuurpreparaten een smaak hebben die je smaakpapillen niet gewoon zijn. Daarom was ik wel blij dat er tijdens deze week ook een aminozuurpreparaat bij zat op basis van GMP. Die smaak is iets neutraler en lijkt een beetje op een shake voor na het sporten vind ik.” 

pku-week-dag-6d-225x300.jpeg

“Ik ga thuis zo goed als nooit naar de winkel, want dat is iets wat ik echt niet graag doe, maar voor deze week heb ik me er toch nog eens aan gewaagd.” Met een winkelkar boordenvol verse groenten begon Jero aan zijn eiwitarme week. “De week vroeg wat meer planning en organisatie in vergelijking met een gemiddelde week, maar daartegenover stond wel dat ik elke dag verse groentjes op mijn bord had.” Hij hoopt ook de komende weken en maanden vol te houden om wat meer verse groenten te eten.  

pku-week-dag-6c-rotated.jpeg

Voor zijn sportieve activiteiten merkte Jero niet echt een groot verschil met andere weken. “Ik ga twee keer per week met mijn hondje Pippa wandelen. Daarnaast heb ik een zolderkamer ingericht als fitnessruimte waar ik probeer om toch 2 of 3 keer per week te trainen.” Het was voor Jero zeker een interessante ervaring om eens een week in de schoenen van iemand te lopen die een eiwitarm dieet dient te volgen. “Ik denk dat het vooral voor gezinnen heel belangrijk is om rekening te houden met elkaar en een goede planning op te maken. Ik had soms ook moeite om aan de verleiding te weerstaan wanneer je iemand iets ziet eten wat je zelf niet mag. Pas wanneer je zelf een eiwitarm dieet volgt, besef je in hoeveel producten eiwitten zitten en hoeveel je er eet op een dag zonder daar bij stil te staan.”

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie.

bop.png

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN