Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Eiwitarme week | Greta

 Vitaflo
by    Vitaflo
22/09/2023

Greta is aan haar tweede jaar bezig als Regulatory Affairs Officer bij Vitaflo. Zij kookt graag, maar geniet nog meer van wat er volgt: lekker eten. Om een goede balans te behouden is Greta ook regelmatig sportief bezig. Zo gaat ze joggen, volgt ze fitnesslessen en doet ze ook nog regelmatig yoga. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Voor Greta bij Vitaflo begon, wist ze al dat mensen met een metabole aandoening een aangepast dieet dienen te volgen. Om dat eens zelf te ervaren, nam ze deel aan de eiwitarme week. 

 

“De planning rond het dieet was voor mij een serieuze uitdaging. Het opstellen van een boodschappenlijstje, het zoeken van de ingrediënten, de bereiding van de gerechten, … Daar kruipt meer tijd in dan ik vooraf had ingeschat.” Zo vat Greta haar eerste ervaring met een eiwitarm dieet samen. Daarnaast was ze wel zeer positief verrast door de goede smaak van de gerechten en de variatie aan groenten. “Courgette is één van mijn lievelingsgroenten, dus ik was blij dat die regelmatig in de gerechten terug te vinden was”. Als soepliefhebber was ze zeer blij om de tomatensoep op het menu te zien staan.

pku-week-dag-1d-225x300.jpeg

Greta heeft haar sportritme tijdens de eiwitarme week niet aangepast en is blijven hardlopen en yoga beoefenen. Daarbij merkte ze niet echt een verschil met andere weken. “Ik merkte alleen dat ik meer aandacht besteedde aan mijn voeding voor en na het hardlopen en hoe ik me daar bij voelde”. Het volgen van een eiwitarme week heeft het respect van Greta voor de patiënten, ouders en zorgverleners van mensen die een eiwitarm dieet volgen alleen nog maar vergroot. “De (voor)bereiding van de gerechten vraagt echt veel tijd en planning. Ik vond het goed om een boodschappenlijstje op te stellen en recepten voor meerdere dagen te plannen. Verder probeerde ik om de maaltijden van tevoren klaar te maken als ik bijvoorbeeld voor de lunch niet thuis was.” 

 

De eiwitarme week vond plaats onder medisch toezicht. Contacteer uw arts en/of diëtist(e) voor meer informatie. 

pku-week-dag-1b.jpeg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN