Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

5 toptips voor een geslaagd kerstdiner

 Vitaflo
by    Vitaflo
25/12/2022

Kerstmis komt alweer met rasse schreden dichterbij. Kijk jij er ook naar uit? Met deze 5 tips maak je van het kerstdiner een extra gezellige avond. 

1. Wees niet zuinig met kaarsen 

Wil je een mooi middenstuk maken om de tafel te decoreren? Dan mogen kaarsen natuurlijk niet ontbreken. Ze geven zowel letterlijk als figuurlijk warmte en je creëert er meteen een gezellige sfeer mee. Zoek kaarsen in een kleur die mooi combineert met enkele dennentakjes. 

2. Maak zelf een leuke menukaart 

Wees niet enkel origineel in de keuken, maar ook met de presentatie van je diner. Online vind je tal van inspirerende ontwerpen om zelf een leuke menukaart in elkaar te knutselen. Ben je niet zo handig? Vraag aan je kinderen, neven of nichtjes of ze willen meehelpen, dat vinden ze vast leuk. 

3. Zet de juiste sfeer met muziek 

Sommigen krijgen maar niet genoeg van Mariah Carey, maar zij is lang niet de enige artieste die een leuke kerstsong heeft gemaakt. Ga je op zoek naar de verborgen pareltjes of speel je op veilig en kies je voor de ene na de andere kerstklassieker?  

4. Open alvast een pakje tijdens het kerstdiner 

Wat is er nog leuker dan kerstpakjes uitdelen? Een pakje krijgen natuurlijk. Wacht er niet mee tot na het diner, maar laat iedereen alvast een cadeautje uitdelen na bijvoorbeeld het voorgerecht. Valt het tegen, dan kun je de teleurstelling nog wegdrinken met een glas wijn. 

5. Denk ook even aan de anderen  

Tijdens de kerstperiode zit je graag met de hele familie rond de tafel voor een heerlijk diner en leuke pakjes, maar niet iedereen heeft zoveel geluk. Kerst kan ook een moment zijn om daar even bij stil te staan en misschien iets te doen voor wie het moeilijk heeft. 

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN