Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ik neem dit nieuwe product zeker mee in mijn dieet

by    
23/01/2023

Na de lancering van PKU sphere meldden zich al snel de eerste PKU’ers aan die het nieuwe product graag eens wilden uitproberen. Ook Nick en Ilonka waren zeer benieuwd naar het eerste en voorlopig ook nog enige aminozuurpreparaat op basis van GMP dat beschikbaar is op de Nederlandse markt. Zij vormen al vijf jaar een koppel, wonen samen in het Twentse Hengelo en hebben beide PKU. Hun proefpakketjes smaakten alvast naar meer.

Zowel Nick als Ilonka hoorden voor het eerst over het product via hun sociale mediakanalen. Zo ging al een hele tijd de ronde dat het in Nederland gelanceerd zou worden. “Ik vernam de lancering via een Facebook post op de pagina van Vitaflo. Ik heb meteen mijn diëtiste naar meer informatie gevraagd en haar de vraag gesteld of het in mijn dieet zou kunnen passen. Daarna heb ik een proefpakket besteld en binnen enkele dagen had ik het al in huis”, zo vertelt Nick.

Ook Ilonka polste meteen bij haar diëtiste of PKU sphere™ voor haar een optie zou kunnen zijn. “Ik gebruikte lang andere PKU medicatie, maar sinds vijf jaar neem ik toch weer aminozuurpreparaten. Die vielen niet zo heel lekker op mijn maag, waarna mijn diëtiste aangaf dat ik dit misschien wel lekkerder zou vinden. Ik had al wel gehoord dat de smaak bij PKU’ers met een hogere fenylalanine tolerantie beter wordt onthaald dan die van traditionele aminozuurpreparaten, maar smaak is zo subjectief. Daarom besliste ik om een proefpakket aan te vragen en het voor mezelf te testen.”

Mijn diëtiste gaf aan dat de smaak mij misschien beter zou bevallen dan die van traditionele aminozuurpreparaten en dat is absoluut het geval!”, Ilonka.

De drie verschillende smaken, chocolade, rode vruchten en vanille roken heel bekend”, zo begint Ilonka over haar eerste ervaring met het nieuwe product. “Vooral de rode vruchten rook naar aminozuren die ik heel lang geleden als klein meisje gebruikte. De geur is wel heel erg anders dan de smaak. De chocolade variant vind ik niet zo goed ruiken, maar de smaak is super lekker. Ik vind die ook echt naar chocolade smaken. Ook de rode vruchten variant smaakt onwijs goed. Die smaakt naar aardbeien met een vleugje framboos. Ook de vanillesmaak is heel herkenbaar en beviel mij erg goed. De structuur doet denken aan een milkshake, een stuk romiger dan traditionele aminozuurpreparaten

Het proefpakket kwam aan in een mooi doosje met een handige drinkbeker, wat heel fijn was in combinatie met dit product.”, Nick.

vit-202206_blog_juni_pku_1_fp_1080_1080_fr.jpg

Ook Nick was meteen enthousiast wanneer hij aan het proeven ging. “Ik sta altijd wel open om nieuwe dingen te proberen die met PKU te maken hebben. Zo heb ik in de afgelopen jaren veel producten geproefd, met wisselend succes… Het proefpakket kwam aan in een mooi doosje met een handige drinkbeker, wat heel fijn was in combinatie met dit product. Ik was vooral nieuwsgierig naar de smaken chocolade en vanille. Ik gebruik al jaren PKU air®20 goud en ik had bij het proeven de hoop dat de smaak in dezelfde lijn zou liggen.

Ik begon met de chocoladesmaak en de geur vond ik prima. Bij het openen van de drinkbeker rook ik een milde geur van chocolade. Ook de smaak beviel me heel erg, de chocolade was niet overheersend naar mijn gevoel, maar was prima in balans. Hetzelfde geldt ook voor de vanillesmaak. Aan de textuur moest ik wel even wennen, al duurde dat niet heel lang. Ik merkte ook dat de smaak minder lang in mijn mond bleef hangen in vergelijking met mijn huidige aminozuurpreparaat. Daardoor rook mijn omgeving het ook minder nadat ik PKU sphere™ had ingenomen.

De chocoladesmaak beviel me heel erg, de chocolade was niet overheersend naar mijn gevoel, maar vond ik prima in balans.”, Nick.

Deze eerste test heeft dus zowel voor Nick als voor Ilonka de verwachtingen volledig kunnen inlossen, maar betekent dat dan ook dat ze dit nieuwe product ook gaan opnemen in hun dieet? “Op dit moment ben ik bezig om de machtiging rond te krijgen, dus ik ga het zeker meenemen in mijn dieet”, klinkt Ilonka enthousiast. “Ik vind het stukken prettiger om in te nemen dan de aminozuurpreparaten die ik nu gebruik. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar mogelijke nieuwe smaken in de toekomst

Ik neem dit nieuwe product zeker mee in mijn dieet.”, Ilonka.

vit-202206_blog_juni_pku_1_lp_1200x628.jpg

Ook Nick was al snel overtuigd dat het voor hem niet bij een eenmalig proefpakketje zou blijven. “Ik ben positief verrast! Ik had niet verwacht dat ik dit zo fijn zou vinden om in te nemen. Het is makkelijk om te bereiden en de totaalbeleving van dit product vind ik gewoon goed. Ook voor op vakantie of een dagje weg is dit een prima product om mee te nemen, want het neemt niet veel ruimte in beslag in je koffer. Ik overweeg zeker om het mee te nemen in mijn dieet, alleen zit er voor mij iets te veel phenylalanine in om het driemaal daags in te nemen. Ik heb een zeer lage phenylalanine tolerantie waardoor ik maar 8 tot 10 gram eiwit op een dag mag innemen. Als afwisseling met mijn huidig aminozuurpreparaat of wanneer ik van huis ben, vind ik dit een prima product dat ik zeker vaker ga gebruiken.”

 

PKU sphere™ en PKU air® zijn voeding voor medisch gebruik. PKU air®  is geschikt vanaf 3 jaar. PKU sphere™ is geschikt vanaf 4 jaar. Het gebruik ervan bij zeer jonge kinderen (<5 jaar) en bij zwangere vrouwen als enige bron van aminozuurpreparaat dient beoordeeld te worden door de voorschrijver. PKU sphere™ en PKU air® zijn dieetvoeding bij fenylketonurie (PKU). Dienen uitsluitend gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van de behandelende arts en/of diëtist(e). Zijn niet geschikt als enige voedingsbron. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Raadpleeg het productetiket voor meer informatie, inclusief voorzorgen en allergeneninformatie. PKU air® en PKU sphere™ bevatten vis, soja en melk.

vit-202206_blog_juni_pku_1_lp_1200x628_fr.jpg

Kookworkshops

Zoek je hulp of inspiratie voor je eiwitarm dieet?

Ontdek de kookworkshops van Vitafriends en maak kennis met Vitaflo’s Chef Nicolas!

MEER TE WETEN KOMEN