Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Katsu curry van flespompoen

  • Recept maakt: Recept voor: 2 porties
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 15 minuten / Bereidingstijd: 30 minuten / Speciale benodigdheden: Een zeef, een schuimspaan en een friteuse
  1. Verhit olie in een pan op een middelhoog vuur en voeg de wortelen, de ui en de look toe.
  2. Bak de schijfjes flespompoen gedurende 10 minuten in de oven, tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het kerriepoeder, de kurkuma en een eetlepel eiwitarm meel toe aan de pan en roer goed om.
  4. Voeg 100ml ProZero® toe en laat 15 minuten sudderen, tot de groenten zacht zijn.
  5. Mix het currymengsel en zeef tot een saus.
  6. Verwarm uw friteuse tot 180°C volgens de instructies van de fabrikant.
  7. Giet het resterende eiwitarm meel, de resterende ProZero® en het paneermeel in drie aparte kommen.
  8. Dompel elke pompoenschijf achtereenvolgens in het eiwitarm meel, de ProZero® en het paneermeel.
  9. Leg de pompoenschijfjes met een schuimspaan in de friteuse en bak ze 5-10 minuten, tot goudbruin.
  10. Haal de schijfjes uit de friteuse met behulp van de schuimspaan en leg ze op een stukje keukenpapier.
  11. Giet wat van de saus over de gefrituurde pompoenschijfjes.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.