- Rasp de sinaasappel en de limoen. Bewaar de zeste in een kom.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pers het sap uit de sinaasappel en de citroen. Zet opzij.
- Giet de yoghurt, het maïszetmeel (gezeefd), de suiker, de olie, de ProZero® en de gist in de kom met de zeste.
- Meng voorzichtig met een garde.
- Vet de bakvorm in en giet het mengsel erin.
- Plaats 35 minuten in de oven.
- Steek het lemmet van een mes in de cake en kijk of het droog is. Plaats de cake terug in de oven als er nog beslag aan hangt.
- Laat het sinaasappel- en citroensap met de suiker inkoken tot een siroop.
- Neem de cake uit de oven en haal hem uit de springvorm.
- Besmeer met een borsteltje de bovenkant van de cake met de siroop.
- Laat afkoelen en geniet!
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.