Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Gevulde appels

  • Recept maakt: Recept voor: 4 personen / Speciale benodigdheden: een aardappelmesje en een meloenbolletjeslepel
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd: 20 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 135°C.
  2. Schil de appels en dip ze in het citroensap (de volledige appel moet bedekt zijn).
  3. Snijd een klein stukje van de onderkant van de appel zodat die stabiel staat.
  4. Gebruik het aardappelmesje of de meloenbolletjeslepel om de kern van de appel uit te hollen. Hol de appel niet helemaal uit, de bodem moet intact blijven.
  5. Neem een ​​ovenschaal en giet hierin een heel dun laagje water. Zo blijven de appels niet vast kleven.
  6. Rol alle kanten van de appel door de bruine suiker om hem volledig te bedekken.
  7. Verdeel de appels over de ovenschaal.
  8. Vul de holte in de appels met de boter.
  9. Gaar de appels gedurende een uur en veertig minuten in de oven (de tijd hangt af van de grootte van de appels).
  10. Besprenkel de appels af en toe met de gesmolten boter. Controleer of ze gaar zijn door het lemmet van een mes in de holte in de appel te steken.
  11. Breng de ProZero®, de boter en het oranjebloesemaroma aan de kook in een pan.
  12. Haal de pan van het vuur en voeg het maïszetmeel toe. Zet de pan terug op het vuur en klop tot het mengsel indikt. Zet apart in een kom en voeg de rozijnen en de ahornsiroop toe. Zet de kom in de koelkast.
  13. Haal de appels uit de oven en giet de resterende gesmolten boter eruit. Laat afkoelen op een bord.
  14. Giet de zoete bechamelsaus in de appels en serveer ze op een bord.
  15. Laat het smaken!
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.