KOOKTIJD: Bereidingstijd: 20 min. / Kooktijd: 20 min. / Rusttijd: 10 min.
Bereiding
Spoel de spinazie.
Snijd de uiteinden van de courgette en snijd lange schijven.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Breng de spinazie op smaak met een teentje look.
Verwijder de look zodra die gaar is en zet de spinazie opzij.
Verwarm een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan, voeg de zoete aardappelblokjes toe. Bak bruin en zacht, blus geleidelijk met bouillon.
Voeg de courgetteschijven toe. Blus opnieuw met bouillon.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif het werkblad met eiwitarm meel en rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm. Snijd 2 cirkels uit per taartje. Bedek de taartvormen met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
Schik de spinazie, de zoete aardappelblokjes en de courgettelinten op de taartbodem. Kruid af met espelettepeper en zout.
Bevochtig de rand van de tweede deegcirkel. Bedek de groentetaart en druk de randen aan.
Kerf voorzichtig een patroon in het deeg.
Zet de taartjes 10 minuten in de koelkast.
Bak de taartjes gedurende 20 minuten op 180°C.
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.