Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Ravioli van gevulde spinazie

  • Recept maakt: Recept voor: 6 grote ravioli – 2 personen
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 40 minuten
  1. Voeg het citroengras, het kerriepoeder, het korianderzaad, het gemberpoeder en het limoensap toe aan de groentebouillon. Kook gedurende een minuut en laat tien minuten trekken voordat je de bouillon door een vergiet zeeft. Zet opzij.
  2. Bereid de bechamelsaus door de ProZero® met de boter te laten koken. Haal van het vuur, voeg het maïszetmeel toe en klop stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat minstens dertig minuten in de koelkast afkoelen.
  3. Spoel de spinazieblaadjes voorzichtig zodat ze heel blijven. Dompel elk blad 45 seconden in kokend, gezouten water en laat onmiddellijk afkoelen in een bak met ijskoud water en ijsblokjes. Laat uitlekken en bewaar de bladeren tussen vellen bakpapier.
  4. Schil de groenten en snijd de wortel, de raap en de courgette in kleine blokjes.
  5. Giet in een koekenpan een scheutje olijfolie en voeg wat zout en kerriepoeder toe. Bak de groenteblokjes bruin. Kruid bij naar smaak en bewaar opzij.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Haal de bechamelsaus uit de koelkast en meng 4/5 ervan met de groenten. Giet het mengsel in de muffinvorm en bak gedurende 10-15 minuten op 180°C. Haal het daarna uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 80°C. Bewaar de rest van de bechamelsaus voor de saus.
  8. Leg een blad spinazie op een bord en schep in het midden een lepel van de vulling. Dek af met een ander spinazieblad en sluit goed af met een uitsteekvorm. Snijd de spinazie die uit de vorm steekt af. Doe hetzelfde voor alle ravioli en leg ze voorzichtig op bakpapier. Bak gedurende vijf minuten in de oven op 80°C.
  9. Kook de bouillon en voeg de rest van de bechamelsaus er aan toe. Meng tot een homogeen mengsel.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.