Meng in een pan de ProZero®, de agar-agar en de honing. Kook gedurende één minuut. Verlaag de stand van het vuur en laat 40 minuten inkoken (max. 85°C).
Warm ondertussen de oven voor op 50°C.
Laat de bereiding afkoelen tot 55-60°C wanneer die is ingekookt en voeg de fermenten toe. Meng goed door elkaar.
Giet de ‘yoghurt’ in de potjes. Zet ze in een ovenschotel en vul de schotel met een bodempje water om een bain marie te creëren. Zet de schotel een uur in de oven op 50°C.
Verlaag vervolgens de temperatuur tot 40°C en laat verder garen gedurende een uur.
Verlaag de temperatuur tot 30°C en laat de potjes nog drie uur in de oven staan.
Haal de potjes uit de oven, laat afkoelen en laat minstens acht uur koelen in de koelkast.
ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.