Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Gevulde tomaat met eiwitarme rijst

  • Recept maakt: Recept voor: 4 personen
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 45 minuten / Bereidingstijd: 40 minuten
  1. Snijd het hoedje van de tomaten en houd dat opzij. 
  2. Leeg de binnenkant van de tomaten. Giet het vocht weg, maar bewaarde pulp. Hak dat grof en bewaar apart.
  3. Strooi wat zout aan de binnenkant van de tomaten en draai ze om op absorberend keukenpapier zodat ze kunnen uitdruppen. 
  4. Schil de koolraap en snijd samen met de aubergine in stukken.
  5. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Bak de wortelen in een pan met een scheutje olijfolie, maar zorg dat ze nog een beetje knapperig blijven. Bestrooi met komijn en bewaar de bereiding. 
  6. Bak de tomatenpulp, de koolraap en de aubergine in een hete, geoliede pan, tot ze wat kleur krijgen. Voeg daarna een beetje koud water toe om te blussen en laat inkoken tot een sausje. Controleer of de koolraap gaar is met het lemmet van een mes (je moet het mes gemakkelijk in de raap kunnen steken). Voeg eventueel een beetje water toe en laat sudderen. 
  7. Verwarm de oven voor op 190°C.
  8. Meng tot een dikke puree, kruidbijen meng met de wortelblokjes. Vul de tomaten met die bereiding, zet de hoedjes van de tomaten er weer op en gaar twintig minuten in de oven. Kook in tussen de eiwitarme rijst in eenpan met gezouten water volgens de instructies. Roer continu gedurende de eerste drie minuten. 
  9. Giet het water af en laat de rijst afkoelen onder koud, stromend water. Schep de eiwitarme rijst opnieuw in de pan en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng en zet terug op een laag vuur tot de tomaten gaar zijn. 
  10. Haal de tomaten uit de oven en leg ze op het bord met de rijst. Werk het gerecht af met bieslook. 
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.