Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Taart van groentetagliatelle

 • Recept maakt: Recept voor: 2 personen
 • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 45 minuten / Bereidingstijd: 20-25 minuten
 1. Meng het meel, de boter en de Espelettepeper in een kom en kneed tot een deeg met een kruimelachtige consistentie. 
 2. Giet het water erbij en meng met één hand tot het deeg glad is en niet meer aan de zijkanten kleeft(rolde deegbal langs de zijkanten als test). Rol het deeg tot een bal, bedek met vershoudfolie en laat twintig minuten koelen in de koelkast. 
 3. Maak tagliatellelinten van courgette, wortel en aubergine met een dunschiller (of mandoline). Snijd bij met een mes tot ze ongeveer even breed zijn.  
 4. Kook wat water en dompel de tagliatelle er drie minuten in om ze zacht te maken. Giet het kokend water af en spoel de tagliatelle af onder koud water. Bewaar de gekookte tagliatelle. 
 5. Hak de verse kruiden fijn en meng ze in een kom met de ‘Violife creamy. 
 6. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg in een ingevette bakvorm of bakring. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het overtollige deeg aan de randen af. 
 7. Bak de taartbodem blind. Bedek met bakpapier en vul met bakparels (of eiwitarme rijst) zodat het deeg niet opzwelt tijdens het bakken.
 8. Haalde taartbodemuit de oven en wacht tot het is afgekoeld voordat je de parels en het bakpapier verwijdert (zodat de bodem niet breekt). 
 9. Bedek de taartvorm voorzichtig met het romige kruidenmengsel. 
 10. Zet de groentetagliatelle rechtop in de taartbodem en maak een spiraal. Begin aan de rand met een enkele groente en schik rondom rond. Begin dan opnieuw met een andere groente. Herhaal tot het midden bereikt is en eindig met een opgerold groentelint.
 11. Bak vijftien tot twintig minuten. 
 12. Haal de taart uit de oven en wacht tot de taart wat is afgekoeld vooraleer je ze uit de vorm haalt. Je kunt de taart ook meteen warm etenzeker wanneer je ze in een porseleinen of Pyrex-taartvorm hebt gemaakt.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.