Schil de groenten (behalve de paprika en de gekonfijte citroen) en snijd ze naar wens in blokjes en schijfjes (of ½ schijfjes).
Snipper de ui en de sjalot fijn. Plet de knoflook met het lemmet van het mes. Hak de koriander fijn en zet apart.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hier in de knoflook, de ui en de sjalot tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de zoete aardappel en de aubergine toe, roer en voeg twee soeplepels (pollepels) bouillon toe. Voeg de wortelen, de courgette, de rode peper en de kruiden toe wanneer de bouillon verdampt is (houd de verse koriander nog tot een latere stap). Roer en bevochtig met bouillon. Voeg hierna de gekonfijte citroen toe.
Dek af en laat 20 - 25 minuten sudderen.
Kook gezouten water in een grote pan en schep de eiwitarme couscous er in. Laat vijf minuten koken en roer voortdurend. Giet het water af en spoel de couscous af met koud water. Schep de couscous terug in de pan en besprenkel met olijfolie. Verwarm de pan langzaam op een laag vuur terwijl de groenten garen. Om de couscous glad te maken, roer je er best regelmatig met een vork doorheen.
Indien je verse koriander gebruikt, voeg die dan nu toe aan de groenten.
Proef en kruid bij indien nodig.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.