Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Mango stronk

  • Recept maakt: Recept voor : 6 tot 8 stukken
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd : 2 uur / Rusttijd: 17 uur / Je moet een dag op voorhand starten want de stronk moet een nacht in de diepvries. Je zult een bakvorm nodig hebben in de vorm van een kerststronk
De dag op voorhand Gezouten boterkaramel
  1. Voeg de suiker en het water toe in een koekenpan. Als het water is gemengd met de suiker, plaats het dan op een middelhoog vuur tot het mengsel een lichtbruine kleur krijgt.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. Zet de pan terug op het vuur en roer voortdurend tot de karamel dikker wordt.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg de ProZero® toe. Zet de pan terug op het vuur en laat indikken.
  4. Giet de karamel uit over de bodem van de bakvorm en laat afkoelen voordat je de vorm in de diepvries legt. De karamel moet eerst hard geworden zijn.
  5. Haal de karamel na 2 uur opstijven uit de diepvries. Neem de karamel uit de bakvorm en leg terug in de diepvries, de bakvorm kun je voor de volgende stappen hergebruiken.
Mango mousse
  1. Schil de mango en snijd in stukken van 0,5 cm. Stoof de stukken op een middelhoog vuur met honing en limoensap.
  2. Meng de suiker en de pectine en voeg toe aan de mango.
  3. Haal de mangostukken van het vuur wanneer ze gestoofd zijn.
  4. Verdeel de bereiding in twee delen.
  5. Doe de eerste helft in een kom en mix met een staafmixer tot een ​​coulis.
  6. Laat afkoelen, voeg de ‘Violife creamy’ toe en meng met een garde.
  7. Klop de plantaardige slagroom op.
  8. Spatel de mangocoulis voorzichtig door de slagroom.
  9. Schep in een spuitzak en bewaar koel.
Mangojam
  1. Laat de rest van de mangojam verder afkoelen, voeg de limoenzeste toe en bewaar aan de kant.
1e afwerking
  1. Schep de mangomousse in de bakvorm. Vul de vorm voor de helft.
  2. Leg in het midden de karamel erop en druk heel licht aan.
  3. Bedek de karamel met de mangomousse.
  4. Voeg de mango compote toe. Als je de uiteindelijke hoogte van de vorm niet bereikt, vul dan de resterende ruimte met de mousse en zorg voor een vlak oppervlak.
  5. Zet een nacht in de diepvries.
De dag zelf Zanddeeg
  1. Meng met je vingertoppen de bloem en de boter in een kom tot een kruimelachtig deeg.
  2. Voeg geleidelijk water toe en meng tot een homogeen, niet-plakkerig mengsel.
  3. Rol het deeg tot een bal en leg die minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en snijd hieruit een rechthoek ter grootte van de basis van de blokvorm. Bak gedurende 20-25 minuten op 180°C. Controleer wanneer het deeg is afgekoeld de grootte en snijd bij indien nodig.
Finale afwerking
  1. Smelt de vitabiwi®.
  2. Bedek met een borsteltje het zanddeeg volledig met de gesmolten Vitabiwi® en laat drogen.
  3. Haal de stronk uit de diepvries en haal uit de vorm.
  4. Plaats het vitabiwi-koekje op de basis van de stronk en draai alles voorzichtig om op een groot bord (zorg dat het koekje niet breekt onder het gewicht van de stronk). Garneer met dunne fruitblokjes, dunne fruitschijfjes of citroenschil.
  5. Laat drie uur in de koelkast ontdooien.
Optie :
  • Transparant glazuur
  • 150ml water
  • 300g suiker
  • 2,0g agar-agar
  1. Meng alle ingrediënten in een pan. Laat een minuut koken.
  2. Giet het glazuur onmiddellijk over de stronk nadat die ontvormd is.
  3. Laat drie uur ontdooien in de koelkast.
ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.