- Maak de vulling best een dag op voorhand zodat deze kan opstijven.
- Giet 500ml ProZero in een steelpan. Voeg de boter, de suiker en de vanillepasta toe. Verwarm op een zacht vuur totdat de boter gesmolten is en de suiker opgelost is.
- Meng in een kleine kom de overige 100ml ProZero met het maïszetmeel. Giet dit mengsel in de steelpan en roer goed door op een middelhoog vuur totdat het mengsel indikt. (Dit duurt een aantal minuten.)
- Giet de dikke saus in een kom en laat afkoelen. Bedek met huishoudfolie en laat in de koelkast opstijven.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Vet een springvorm met diameter 20cm in. Meng het eiwitarme meel, het bakpoeder en de eivervanger in een kom.
- Klop de suiker, de boter en het vanille extract gedurende 1 minuut op in een tweede kom.
- Los het instant koffiepoeder op in de warme ProZero.
- Voeg de helft van het meelmengsel en de ProZero met koffiesmaak toe aan het suikermengsel en meng gedurende 30 seconden.
- Voeg vervolgens het overblijvende meelmengsel en de resterende ProZero toe. Mix gedurende 1 minuut tot een homogeen beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 20 minuten op 180°C.
- Maak de siroop door de sterke koffie met de marsala en suiker te mengen.
- Neem de vulling uit de koelkast en klop deze luchtig met een elektrische handmixer.
- Snijd de afgekoelde cake horizontaal door.
- Leg 1 helft op de bodem van een diepe, ronde glazen schaal met diameter 20cm. Besprenkel de cake met de helft van de koffiesiroop.
- Verspreid de helft van de vulling over de gedrenkte cakebodem. Leg hier de andere cakehelft op.
- Besprenkel deze laag cake met de overige koffiesiroop.
- Smeer hierop de rest van de vulling en bestuif met het mengsel van de geraspte Vitabiwi, suiker en koffie.
- Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
ProZero en
Vitabiwi zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet.
Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.