Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Zoet plukbrood

  • Recept maakt: Recept voor: 1 plukbrood
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd: 45 minuten. / Baktijd: 30-40 minuten.
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Meng de ProZero, het water, de psyllium husk, de gist en de vanille essence in een kom en laat 5 minuten rusten totdat het mengsel indikt.
  3. Wrijf in een andere mengkom de suiker door de boter met je vingertoppen tot een zandachtige textuur.
  4. Voeg het eiwitarm meel toe en meng goed.
  5. Voeg het vloeibare mengsel toe en meng tot een kleverig deeg.
  6. Bestuif een schoon oppervlak met wat eiwitarm meel. Leg hierop het deeg, kneed gedurende 1 minuut en laat 20 minuten rusten.
  7. Meng voor de afwerking de lichtbruine suiker en kaneel in een kom.
  8. Verdeel het deeg in balletjes van 5cm.
  9. Rol elk balletje in de gesmolten boter en daarna door het suiker-kaneel mengsel.
  10. Strooi 4 eetlepels van het suiker-kaneelmengsel op de bodem van een ingevette bakvorm.
  11. Zet de metalen uitsteekvorm in het midden van de bakvorm en schik de deegballetjes errond.
  12. Lepel de overige boter over de deegballetjes.
  13. Bak gedurende 35 – 40 minuten in de oven of tot het brood goudbruin is.
  14. Laat volledig afkoelen op een rooster.
  15. Besprenkel met suikerglazuur.
ProZero en Vitabiwi zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.