Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

BBQ Pulled Jackfruit Calzone

  • Recept maakt: recept voor: 2 calzones
  • KOOKTIJD: Bereidingstijd: 1 uur 25 min.
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de ProZero, het warm water, de gedroogde gist en de psyllium husk in een kom tot je 1 geheel bekomt.
  3. Laat het mengsel 10 min. rusten.
  4. Meng de bloem, de olie, het zout en de kruidenmix met de hand, tot je een deeg bekomt. Kneed dit deeg gedurende 2 min.
  5. Laat het deeg rijzen gedurende 30 minuten.
  6. Bereid in tussentijd de vulling door de olijfolie op te warmen in een pan en de pulled jackfruit te bakken samen met de rode peper, de ui, de champignons en de knoflook gedurende 2 minuten.
  7. Voeg de BBQ saus toe en bak gedurende nog eens 2 minuten.
  8. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
  9. Verdeel het deeg in 2 helften en rol in je hand tot je 2 ronde deegballen bekomt.
  10. Rol 1 deegbol in een ovale vorm van ong. 30cm lang x 25cm breed.
  11. Besmeer de ovale deegbodem met olijfolie, daarna met tomatenpuree.
  12. Verspreid de helft van het jackfruit over 1 helft van de bodem, laat 1 cm rand over.
  13. Besprenkel de helft van de Violife kaas en de basilicum over het jackfruit.
  14. Sla de niet-gevulde kant van de bodem over de belegde kant zodat de vulling volledig bedekt is. Sluit de calzone af door de randen goed op mekaar te drukken met je vingers.
  15. Besmeer de bovenkant van de calzone met olijfolie.
  16. Herhaal het proces met de andere deegbal en bak nadien gedurende 20 tot 25 minuten in de oven.
ProZero is een voedingsmiddel voor speciaal medisch gebruik en mag alleen geconsumeerd worden onder medisch toezicht.  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.