Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme citroentaart

  • Recept maakt: Recept voor: 8 porties
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 1 uur. Baktijd: 20 min.

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.

2. Meng de suiker en de margarine in 1 kom.

3. Voeg de gist en de eiwitarme bloem toe en meng met je handen tot het beslag op broodkruimels begint te lijken.

4. Meng in een andere kom de ProZero, de eivervanger, de citroencrème en de helft van de citroenzeste.

5. Meng de twee bereidingen samen tot 1 geheel.

6. Giet het beslag uit in een bakvorm en bak in de oven gedurende 20 minuten of tot de taart goudbruin is.

7. Haal de bakvorm uit de oven als de taart klaar is.

8. Terwijl de taart nog warm is prik je enkele gaatjes met een vork.

9. Voor de garnituur: meng het citroensap en de suiker en spreid uit over de taart terwijl deze nog warm is. Laat daarna afkoelen.

10. Wanneer de taart afgekoeld is: meng de glazuursuiker en het water en smeer dit over de taart.

11. Sprenkel de helft van de citroenzeste over de taart en laat gedurende 30 min. de taart rusten in de koelkast.

Nutritionele waarden: 1 portie bevat 247 kcal - 0.4g proteïnen- 12mg Phe - 0.6 parts. 

ProZero is een voedingsmiddel voor speciaal medisch gebruik en mag alleen geconsumeerd worden onder medisch toezicht.  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.