Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Burrito's

  • Recept maakt: Recept voor: 4 porties
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 45 minuten / Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiding
  1. Meng het eiwitarm meel met het bakpoeder in een middelgrote mengkom.
  2. Meng in een aparte kom de andere ingrediënten voor de tortilla’s en laat 5 minuten indikken.
  3. Voeg het ingedikte mengsel toe aan het eiwitarm meel en kneed tot een stevig deeg.
  4. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol uit tot dunne cirkels met een diameter van ongeveer 20 à 25 cm.
  5. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur en bak elke tortilla gedurende 30 à 60 seconden totdat elke zijde lichtbruin kleurt.
  6. Laat de tortilla’s afkoelen.
  7. Bereid de vulling door 1 eetlepel plantaardige olie te verwarmen in een pan. Stoof daarin op een middelhoog vuur de uien, paprika, champignons, prei, tomaten, koriander, look en chili tot ze gaar zijn.
  8. Om een burrito te maken, leg je een tortilla op een bord en schep je 30 g vulling, 30 g gekookte eiwitarme rijst, 10 g salsa, 10 g sla en 10 g geraspte eiwitarme kaas in het midden. Vouw de zijkanten van de burrito om en rol strak aan zodat de vulling er niet uit kan vallen.
  9. Indien gewenst, rooster de burrito gedurende 1 minuut op een hete grillpan of in een paninimaker.
1 portie bevat 356 kcal – 2 g eiwitten - 77 mg Phe Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.