Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Carpaccio van radijs of koolrabi

  • RECIPE MAKES: 4 porties
  • PREP TIME: 20 minuten
  • COOK TIME: Speciale benodigdheden: Een mandoline
Stap 1

Meng het citroensap, de olijfolie en de verse kruiden (optioneel) tot een marinade.

Stap 2

Schil de radijsjes of de koolrabi.

Stap 3

Snijd ze in de lengte met een mandoline in plakken van 2 mm dik.

Stap 4

Spreid de plakjes uit op een bord met brede rand.

Stap 5

Giet de marinade erover.

Stap 6

Laat een kwartier marineren.

Stap 7

Kruid met fleur de sel en Sichuanpeper.

Stap 8

Schik wat rucola in het midden (optioneel).

Serveertip

Serveer op een mooi bord / een gekleurd schaaltje.

Tip van de chef

Wissel de soorten radijs af: groen vlees, daikon, rood vlees, enz.

  • 60ml citroensap
  • 120ml olijfolie
  • Een snuifje gemengde verse kruiden (optioneel)
  • 360g radijs of koolrabi
  • Een snuifje fleur de sel
  • Een snuifje Sichuanpeper
  • Enkele blaadjes rucola (optioneel)