Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Wortelmummies

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 10 wortelmummies
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 40 minuten / Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiding
  1. Meng het warm water, de gist en de psyllium husk in een kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat het kan indikken.
  2. Voeg het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout, de kruidenmengeling, de tomatenpuree en de knoflookpuree hieraan toe en kneed goed met de handen totdat je een stevig deeg krijgt.
  3. Bedek de kom met een laagje folie en laat +/- 30 minuten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Plaats de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de olijfolie, kruidenmengeling en wat peper en zout.
  6. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
  7. Bestuif de handen met eiwitarm meel en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
  8. Rol elke bal deeg uit tot een cirkel van +/- 25 cm diameter.
  9. Snijd met behulp van een pizzaroller het deeg in reepjes van 1 cm.
  10. Wacht tot de wortels zijn afgekoeld en wikkel ze vervolgens in met de deegreepjes. Laat bovenaan een opening voor de ogen van de mummies.
  11. Plaats terug op de bakplaat. Smeer in met de resterende olijfolie en bak in de oven gedurende 20 minuten of totdat het deeg mooi goudbruin ziet.
  12. Meng het mosterdpoeder met het water tot een dikke pasta.
  13. Dop twee puntjes mosterdpasta op de plaats van de opening als ogen van de mummie.
  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.