Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Tarte tatin met peer

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 2 personen
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 20 minuten / Bereidingstijd: 40 minuten / Speciale benodigdheden: Een ondiepe ronde taartvorm van 10cm diameter.
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de suiker en het water in een pan op middelhoog vuur en kook tot een lichtbruine karamel.
  3. Voeg de schijfjes peer een minuutje toe aan de karamel en haal ze er weer uit.
  4. Voeg het citroensap, het vanille-extract en de boter toe aan de karamel en roer goed.
  5. Leg de schijfjes peer op de bodem van de vorm en giet de karamel erover.
  6. Rol je bladerdeeg uit in een cirkel en leg die op de peren, verwijder de randen.
  7. Laat dertig minuten bakken, tot goudbruin.
  8. Haal uit de oven, dek de taart af met een bord en draai ze voorzichtig om.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.