Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

PKU lasagne

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 4 porties
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 40 minuten / Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiding:
  1. Leg alle plakjes courgette op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een oven op 220°C gedurende 4 minuten aan elke kant.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Voeg de uien, de champignons, de aubergines, de zoete aardappel, de butternut, de paprika’s, de tomatenpuree, de basilicum, de oregano en de look toe. Stoof gedurende 10 minuten of tot de groenten gaar zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat gedurende 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Meng ProZero, boter en maïszetmeel in een steelpan. Zet op een laag vuurtje en blijf roeren tot de saus begint te koken. Voeg het verkruimelde groentebouillonblokje en de eiwitarme kaas toe. Roer deze door de saus.
  5. Gebruik een ovenschotel die groot genoeg is voor de courgetteplakjes.
  6. Verspreid 1/3 van de tomatensaus over de bodem. Bedek met een laag courgetteplakjes.
  7. Giet er vervolgens een laagje witte saus over.
  8. Herhaal het laagjesproces.
  9. Bestrooi tenslotte met eiwitarme kaas toe en bak gedurende 20 à 30 minuten op 220°C tot de kaas goudbruin is.
  1 portie bevat: 370 kcal - 5,6 g eiwitten -  280 mg Phe   ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).  Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.