Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Pizza Bianca met aubergine

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 2 personen
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 60 minuten / Bereidingstijd: 25 minuten
  1. Doe de ProZero®, het warm water, de gist, het psyllium husk poeder, de olijfolie en het zout in een grote mengkom.
  2. Meng alles door elkaar en laat tien minuten rusten.
  3. Voeg het eiwitarm meel en de gedroogde kruiden toe.
  4. Kneed met de hand tot een stevig deeg en laat het dertig minuten rijzen op een warme plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Bestuif je handen en het werkoppervlak met wat eiwitarm meel.
  7. Verdeel het deeg in twee even grote ballen.
  8. Vorm met je handen elke bal tot een platte, ronde pizzabodem met een dikte van één centimeter. Bewaar apart.
  9. Besprenkel de rand van elke pizzabodem met wat olijfolie.
  10. Roer met een garde alle sausingrediënten goed om in een pan op een middelhoog vuur.
  11. Breng de saus aan de kook en laat even sudderen op een laag vuur.
  12. Blijf kloppen tot de saus indikt.
  13. Verdeel de saus over de pizza’s.
  14. Beleg met de ‘Violife’, de aubergineschijfjes en de uienringen.
  15. Leg de pizza's op een ovenschaal en bak ze gedurende twintig minuten in de over.
  16. Haal ze uit de oven en werk af met de verse basilicumblaadjes.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.