- Doe de ProZero®, het warm water, de gist, het psyllium husk poeder, de olijfolie en het zout in een grote mengkom.
- Meng alles door elkaar en laat tien minuten rusten.
- Voeg het eiwitarm meel en de gedroogde kruiden toe.
- Kneed met de hand tot een stevig deeg en laat het dertig minuten rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestuif je handen en het werkoppervlak met wat eiwitarm meel.
- Verdeel het deeg in twee even grote ballen.
- Vorm met je handen elke bal tot een platte, ronde pizzabodem met een dikte van één centimeter. Bewaar apart.
- Besprenkel de rand van elke pizzabodem met wat olijfolie.
- Roer met een garde alle sausingrediënten goed om in een pan op een middelhoog vuur.
- Breng de saus aan de kook en laat even sudderen op een laag vuur.
- Blijf kloppen tot de saus indikt.
- Verdeel de saus over de pizza’s.
- Beleg met de ‘Violife’, de aubergineschijfjes en de uienringen.
- Leg de pizza's op een ovenschaal en bak ze gedurende twintig minuten in de over.
- Haal ze uit de oven en werk af met de verse basilicumblaadjes.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.