Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Pittige PKU groentecurry met bloemkoolrijst

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 1 portie
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 40 minuten
 Bereiding: Groentecurry:
  1. Verhit de olijfolie in een diepe (koeken)pan. Laat de uisnippers aanstoven in de olijfolie.
  2. Voeg de knoflookpuree, de chilipeper, de tomatenpuree, de verse koriander en de groentemix toe.
  3. Roerbak de groenten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de gemalen komijn, de kurkuma, het chilipoeder, de gemalen koriander en de gemalen gember toe. Roer goed en laat enkele minuten aanstoven.
  5. Voeg de tomatenblokjes uit blik en de groentebouillon toe.
  6. Laat sudderen totdat de groenten gaar zijn en de saus ingedikt is.
  Bloemkoolrijst:
  1. Leg de bloemkoolroosjes in een keukenmixer en mix 15 à 20 seconden tot de bloemkool lijkt op rijst. Mix niet te lang of de textuur wordt te fijn.
  2. Bereid de bloemkoolrijst in de magnetron of door te stomen totdat de bloemkool beetgaar is.
  3. Meng een eetlepel olijfolie door de bloemkoolrijst en breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de bloemkoolrijst met de groentecurry.
  1 portie bevat: 299 kcal - 7,09 g eiwitten -  355 mg Phe   Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.