Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Groentewellington

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 5 porties
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 40 minuten / Bereidingstijd: 45 minuten
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de boter onder het eiwitarm meel totdat je een broodkruimeldeeg krijgt.
  3. Voeg het paprikapoeder, de kruidenmengeling en wat zout en peper toe.
  4. Giet hierbij het water en meng goed.
  5. Laat 10 minuten rusten.
  6. Bestuif het werkoppervlak met wat eiwitarm meel en kneed het deeg gedurende 1 minuut tot het goed bewerkbaar is.
  7. Rol het deeg uit met behulp van een deegrol tot een rechthoek van 30 cm x 25 cm.
  8. Kook de stukjes zoete aardappel gedurende 8 minuten of totdat ze gaar zijn.
  9. Giet af en pureer tot een glad mengsel.
  10. Verwarm de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en voeg hierbij de koolraap, wortel, pastinaak, butternut, prei en ui en bak gedurende 5 minuten.
  11. Voeg de kruiden, de look en het peper en zout hieraan toe en bak verder gedurende 5 minuten.
  12. Giet het water hierbij en laat koken totdat dit verdampt is.
  13. Voeg de zoete aardappelpuree en veenbessensaus toe en meng tot een mooi geheel.
  14. Bak verder gedurende 5 à 10 minuten of totdat de groenten gaar zijn.
  15. Laat het geheel afkoelen. Wanneer afgekoeld, giet het mengsel in het midden van het deeg. Smeer de zijkanten van het deeg in met ProZero en vouw toe. Draai het geheel om en decoreer de gladde bovenkant met behulp van een vork en overtollig deeg.
  16. Smeer in met ProZero en rooster in de oven gedurende 45 minuten.
  ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).  Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.