Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Gegrilde auberginesalade met yoghurtdressing

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 2 personen
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 30 minuten / Bereidingstijd: 10 minuten
  1. Besprenkel de aubergineplakken met zout en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Spoel de plakken onder koud stromend water en dep droog.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grillpan. Grill de aubergineplakken langs beide kanten wanneer de pan erg heet is. Laat de gegrilde plakken uitlekken op keukenpapier.
  4. Giet een eetlepel olijfolie in de warme pan en bak hierin de zoete aardappelplakjes tot ze gaar zijn.
  5. Bereid ondertussen de yoghurtdressing. Meng de yoghurt met het citroensap, de geplette look, een eetlepel olijfolie, peper en de za’atar.
  6. eg de slamengeling op een serveerbord. Schik er de aubergineplakken en zoete aardappelblokjes op. Werk af met de granaatappelpitjes.
  7. Strooi een snuifje grof zeezout en een snuifje za’atar over de salade. Besprenkel met een beetje citroensap.
Vraag altijd na bij jouw diëtist of dit recept geschikt is voor jouw dieet. Raadpleeg het allergeenlabel en andere productinformatie op de verpakking.