Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Gebakken eiwitarme rijst met groenten

  • RECIPE MAKES: 2 personen
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de zoete aardappel. Maak zoete aardappelbolletjes met de meloenschep. Meng samen met de wortelblokjes in een kom met olijfolie en kerriepoeder. Breng op smaak met zout. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C.
  3. Kook de rijst gaar in gezouten water (ongeveer 8-10 minuten of zoals aangegeven op de verpakking) en spoel af onder koud water om af te koelen.
  4. Bak de broccoliroosjes en de courgetteplakjes bruin in een eetlepel olijfolie. De broccoli moet licht knapperig zijn. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
  5. Smelt de boter in een pan. Bak de rode ui hierin aan en voeg de rijst toe. Voeg vervolgens alle groenten toe en meng. Werk af met een beetje bieslook en kervel en serveer!
Dit recept werd speciaal ontwikkeld in kader van een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jouw dieet.