Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme zachte yoghurtcake

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 4 porties
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 20 minuten / Bereidingstijd: 35 ~ 45 minuten / Speciale benodigdheden: een springvorm en een borsteltje
  1. Rasp de sinaasappel en de limoen. Bewaar de zeste in een kom.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Pers het sap uit de sinaasappel en de citroen. Zet opzij.
  4. Giet de yoghurt, het maïszetmeel (gezeefd), de suiker, de olie, de ProZero® en de gist in de kom met de zeste.
  5. Meng voorzichtig met een garde.
  6. Vet de bakvorm in en giet het mengsel erin.
  7. Plaats 35 minuten in de oven.
  8. Steek het lemmet van een mes in de cake en kijk of het droog is. Plaats de cake terug in de oven als er nog beslag aan hangt.
  9. Laat het sinaasappel- en citroensap met de suiker inkoken tot een siroop.
  10. Neem de cake uit de oven en haal hem uit de springvorm.
  11. Besmeer met een borsteltje de bovenkant van de cake met de siroop.
  12. Laat afkoelen en geniet!
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.