Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme rijstsalade

  • RECIPE MAKES: Recept voor (porties): 2 personen
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 30 minuten. Kooktijd: 10 minuten.
  1. Kook de rijst gaar in gezouten water (8-10 minuten of zoals aangegeven op de verpakking)
  2. Giet af en spoel daarna onder koud water om af te koelen.
  3. Meng een scheutje olijfolie door de rijst en zet opzij.
  4. Meng de stukjes groene paprika, tomaten, avocado, ui en komkommer door de rijst.
  5. Maak een marinade van 1 eetlepel olijfolie, het limoensap en een snuifje fleur de sel.
  6. Snijd met een grote rasp repen van de courgette en marineer ze 5 minuten in de marinade.
  7. Meng de rijst met de groenten en een beetje koriander in een slakom en schep daarna een portie in een diep bord.
  8. Maak een kuiltje in het midden van de rijst. Rol de courgettetagliatelle op om kleine rolletjes te krijgen zoals op de foto. Bewaar de rest van de marinade.
  9. Leg de rolletjes in kuiltje en garneer met de fijngehakte koriander.
  10. Kruid met de rest van de marinade.
Dit recept is speciaal ontworpen voor een eiwitarm dieet. Vraag altijd aan uw diëtist of dit recept bij u past. Zie het allergeenlabel en andere productinformatie.