Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme mini-rozijnenbroodjes

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 4 personen
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 20 minuten / Bereidingstijd: 15-20 minuten / Speciale benodigdheden: een deegrol en een zeef
  1. Bestrooi je werkblad met eiwitarm meel. Verdeel daarop het bladerdeeg uit in een rechthoekige vorm. Snijd de randen af met een mes. Leg het deeg apart op een vel bakpapier.
  2. Breng de banketbakkersroom op smaak met het oranjebloesemaroma. Smeer met een lepel een mooie laag room op het bladerdeeg.
  3. Draai het deeg zodat de brede kant voor je ligt.
  4. Strooi onderaan de rand een lijn rozijnen op het deeg. Rol het deeg op tot de rozijnen bedekt zijn. Strooi daarna een volgende lijn rozijnen uit en rol die weer op. Maak indien mogelijk nog een derde rij rozijnen. Druk aan het eind het deeg aan zodat de rol beter blijft plakken.
  5. Laat tien minuten opstijven in de diepvries.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Haal de rol uit de diepvries en leg die op een snijplank. Snijd schijfjes van een centimeter dikte af en leg ze met voldoende afstand tussen elkaar op een vel bakpapier. Gebruik de zeef om de mini-broodjes met wat poedersuiker te bestrooien.
  8. Bak de broodjes vijftien tot twintig minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en serveer.
ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.