Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Eiwitarme donuts

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 8 donuts
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 25 min.
Bereiding: 
  1. Verwarm de frituurpan volgens de instructies van de fabrikant.
  2. Giet de gist, de psyllium husk, het vanille-extract en het warm water in een beker,  roer goed en laat 5 minuten staan.
  3. Voeg het gistmengsel, de bloem en de suiker samen in een kom en mix tot  een deeg. Laat het deeg gedurende 10 minuten rusten.
  4. Besprenkel je handen en het werkoppervlak met eiwitarme bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol het daarna in gladde deegballetjes.
  5. Om de deegballetjes tot donuts om te vormen, duw je de steel van een lepel door het midden van de bal.
  6. Besprenkel  je wijsvinger met eiwitarme bloem en duw deze door de opening in de deegbal en draai de bal rond je vinger om een ​​ring te vormen. Herhaal met alle deegballen.
  7. Gebruik een schuimspaan om de deegringen in de frituurpan te plaatsen.
  8. Frituur de donuts gedurende 3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
  9. Haal met behulp van de schuimspaan voorzichtig de donuts uit de frituurpan en leg ze even op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  10. Om gesuikerde donuts te maken: rol de ringen in  suiker en laat daarna 10 min. afkoelen.
  11. Laat voor andere toegestane toppings de donuts eerst afkoelen op een rooster en decoreer nadien.
Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.