Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

‘Chocolade-ijs’

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 1 liter
  • COOK TIME: Voorbereidingstijd: 35 minuten / Tijd in de diepvriezer: 3 uur / Speciale benodigdheden: Elektrische garde of ijsmachine

Manuele bereiding:

  1. Smelt de Vitabiwi® au bain-marie.
  2. Roer de olie door de gesmolten Vitabiwi®.
  3. Schep de gekoelde ‘slagroom’ in een kom.
  4. Klop de ‘slagroom’ nog twee tot drie minuten op met een elektrische garde, tot die dik, licht en luchtig is.
  5. Voeg de suiker en de gesmolten Vitabiwi® toe en meng goed.
  6. Giet het mengsel in een geschikt bakje.
  7. Zet het ongeveer een uur in de diepvries of tot er zich ijskristallen beginnen te vormen langs de randen.
  8. Haal het uit de diepvries.
  9. Klop het ‘ijs’ op met een garde om de ijskristallen te breken.
  10. Plaats het ‘ijs’ terug in de diepvries en laat minimaal drie uur opstijven.

Bereiding met de ijsmachine:

  1. Smelt de Vitabiwi® au bain-marie.
  2. Roer de olie door de gesmolten Vitabiwi®.
  3. Schep de gekoelde ‘slagroom’ in een grote kom.
  4. Klop de ‘slagroom’ twee tot drie minuten op met een elektrische garde, tot die dik, licht en luchtig is.
  5. Voeg de suiker en de gesmolten Vitabiwi® toe en meng goed.
  6. Giet het mengsel in de ijsmachine.
  7. Volg de instructies van je machine en laat draaien tot het ‘ijs’ dik en bevroren is.
ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.