Meng het water, de olijfolie, de gist, de psyllium husk en 10 g van de suiker in een kom. Laat het mengsel 5 minuten rusten zodat het kan indikken.
Doe het eiwitarm meel in een kom en maak hierin een kuiltje.
Voeg het psyllium husk mengsel hieraan toe en kneed goed met de handen totdat je een stevig deeg krijgt.
Kneed het deeg gedurende 3 à 5 minuten en laat het dan even rusten (+/- 30 minuten).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Kneed deze in de vorm van een afgeplatte bal. Gebruik een houten lepel om een gat in het midden van de bagel te maken door de lepel in het midden te zetten en de bagel volledig rond zijn as om de lepel te draaien.
Breng een grote kookpan met water aan de kook en voeg hierbij de resterende suiker.
Plaats de bagels in het kokende water. Laat 1 à 2 minuten koken en keer ze af en toe om in het water tot de bagels licht gepoft zijn en er een buitenste laag is ontstaan rond de bagels.
Verwijder de bagels uit het water en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat met behulp van een lepel.
Bak gedurende 25 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn. De basis van de bagel moet hol klinken als je erop tikt.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.
Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.