Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
< Terug naar recepten

Appeltaart

  • RECIPE MAKES: Recept voor: 8 porties
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 30 minuten. / Baktijd: 40 minuten.
Bereiding:  
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Wrijf het eiwitarm meel met de margarine en de bastersuiker in een mengkom tot een kruimelig mengsel.
  3. Voeg het water toe en meng tot een taartdeeg.
  4. Laat 10 minuten rusten.
  5. Bestuif een schoon werkoppervlak met wat eiwitarm meel en kneed hierop het deeg totdat het soepel is.
  6. Verdeel het deeg in 2 delen en rol elk deel uit tussen 2 vellen bakpapier tot cirkels met een diameter van 25cm.
  7. Leg 1 deegcirkel in de taartvorm en duw tegen de randen aan met je duim.
  8. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de taartbodem met behulp van een vork.
  9. Stoof de appels met de suiker en de boter aan in een pan op een middelhoog vuur.
  10. Laat de appels garen totdat ze zacht zijn en schep de vulling op de taartbodem.
  11. Bedek met de tweede deegcirkel en maak vast aan de randen door ze stevig aan te duwen.
  12. Bestrijk met ProZero en kerf 2 kleine openingen in de toplaag zodat de stoom kan ontsnappen.
  13. Laat gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken of totdat de taart goudbruin is.
ProZero is voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.